Летните гуми се дизајнирани да дадат оптимални перформанси во летни услови и на повисоки температури. Летната гума за да биде функционална и безбедна за возење, треба длабочината на шарата да и биде околу 1,6 милиметри. Доколку е помала, може да се јави ризик од губење на контакт помеѓу гумата и подлогата, посебно во влажни услови. Овие пневматици препорачуваме веднаш да се заменат со нови.

АБ Новоселски, во својот сервис кој е дел од ЕУРОСЕРВИС групацијата, ги обезбеди најдобрите светски производители на пневматици како CONTINENTAL, MICHELIN, TAURUS, NOKIAN, GENERAL, KLEBER, RIKEN и многу други. Пневматиците ги имаме во димензии за сите класи на патнички возила и со избор за секој џеб.

Промотивно со купување на сет гуми, добивате бесплатна монтажа, балансирање и проверка на системот за кочење (течност за кочење, пактни и диск). На Ваше барање можеме да извршиме и дополнителни безбедносни проверки на вашиот автомобил.

Веднаш закажете сервис овде или јавете се на 075 206 710.

Закажете сервис