Модерните автомобили стануваат сè побезбедни.Покрај многубројните безбедносни системи, тука, пред сè се воздушните перници и појасот кои во случај на несреќа не штитат од најлошото. Сепак, најмалку внимание се посветува на невидливите опасности кои ни се закануваат во текот на возењето: прашина, алергени, штетни гасови, бактерии и габички. Доколку ефективно и редовно не ги менуваме филтрите овие слепи патници без никакви пречки влегуваат во внатрешноста на нашиот автомобил – а со тоа и во нашите бели дробови. Затоа, редовно треба да ги менувате филтрите и секогаш да одбирате оригинални MANN филтри со 100% квалитет.